divendres, 23 de juliol del 2010

I ara què?


Aviat marxarem de vacances, i ho farem amb la perspectiva d’un estatut encara més retallat que el que van aprovar les Corts Espanyoles.

I ara què, ens preguntem?

La sentència emesa pel Tribunal Constitucional suposa una retallada molt significativa d'aspectes essencials per Catalunya i modifica aspectes fonamentals de l'Estatut que la ciutadania de Catalunya va aprovar.

Aquesta sentència no fa res més, ni rés menys, que declarar la incompatibilitat de la voluntat expressada pel poble de Catalunya amb la Constitució Espanyola. Tot plegat faria riure si no fos que ens hi juguem el futur del nostre país.

Amb aquesta decisió, s'exclou la voluntat de ser i decidir del poble de Catalunya del marc jurídic i constitucional espanyol. Aquest fet situa les institucions catalanes en la necessitat de defensar les decisions preses pel poble, doncs del poble emana el poder i la representació polítiques que tenen.

Aquest fet obliga al conjunt d'institucions, societat i forces polítiques catalanes a plantejar un nou horitzó basat en el dret del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur, sense cap altre límit que la seva voluntat expressada de forma lliure, democràtica i pacífica. La sentència d'un Tribunal Constitucional que deixa les aspiracions d'una part cada vegada més gran del poble de Catalunya fora del marc constitucional espanyol necessita una resposta clara i contundent.

Més d'un milió i mig de catalans, més dels que volen i diuen, hem expressat, mitjançant la mobilització popular del passat dissabte 10 de juliol, la necessitat d'assolir aquest nou horitzó d'independència nacional.

El passat 25 d'abril, en la consulta popular sobre la independència de Catalunya, el suport a la independència va ser aclaparador.

Tot plegat ens empeny a manifestar el nostre rebuig a la vulneració de la voluntat popular i a treballar per tal que el Parlament de Catalunya inicii un procés democràtic perquè Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la Unió Europea, mitjançant la celebració d'un referèndum on aquest nou horitzó sigui sotmès a la decisió lliure i voluntària del conjunt del poble de Catalunya.

Isabel Alcalde i Sastre
Cap del Grup Municipal d’ERC a l’Ajuntament de Granollers
(Article publicat a la Revista del Vallès el 23 de juliol)