dimecres, 15 d’abril del 2009

Propostes d'Esquerra contra la crisi






El grup municipal d’ ERC a l’Ajuntament de Granollers proposa una sèrie de mesures que caldria començar a implementar per tal de fer més passadora la crisi econòmica a aquells sectors de població de la nostra ciutat que més els afecta.

La primera mesura que considerem que ha de prendre l’Ajuntament, és l’adaptació del pressupost municipal a la nova realitat econòmica que la nostra ciutat necessita urgentment, per reactivar l’economia i per millorar la situació personal i familiar en la que es troben moltes famílies que han perdut la feina.

En segon lloc demanem el compromís de l’alcalde, a l’hora de redactar les ordenances fiscals, que es tingui en compte la diferència entre l’augment mitjà de les taxes per l’any 2009 que es va aprovar i l’augment real que tindrà l’IPC d’enguany.

Com a tercera mesura demanem un reforçament dels serveis de l’ajuntament pel que fa a l’atenció als aturats, ja sigui de tipus formatiu o d’inserció laboral. Ha arribat el moment que aquest serveis rebin més suport directe de l’ajuntament i no només realitzin accions quant reben subvencions d’altres administracions.

Com a quarta mesura que l’ajuntament faci un seguiment dels treballadors aturats que els propers mesos perdran les prestacions i, en conseqüència, gran part dels seus ingressos. Cal posar en marxa mesures per garantir uns ingressos mínims dignes a totes aquestes persones i un seguiment per part dels servies socials.

Com a cinquena mesura que s’augmentin les subvencions als menjadors escolars. Tenint en compte la realitat d’algunes famílies, creiem necessari que s’arribi fins al 100% de la subvenció en els casos necessaris.

Com a sisena mesura demanem la condonació de les taxes d'inscripció a les activitats organitzades per l’ajuntament, per a persones que estiguin aturades o per els seus familiars si l’aturat en la única font d’ingressos de la unitat familiar o més del 50%.

Com a setena proposta demanem la creació d’un grup de treball conjuntament amb les entitats bancàries i administradors de la propietat, que puguin atendre els possibles desnonaments de les famílies de la nostra ciutat.

I com a vuitena i última global, pel que fa al sector empresarial de la nostra ciutat proposem:

  A) Creació de l'oficina d’atenció especialitzada per atendre les petites i mitjanes empreses de la nostra ciutat.
  B) Analitzar, cas per cas, la possibilitat d’establir una moratòria pel pagament d'impostos i taxes. Moratòria que hauria de superar les actuals.
  C) Replantejament de la proposta del POEC per a Granollers aprovada pel PSC i que actualment està en període de tramitació.
  D) Mesures per a fomentar el comerç de proximitat, augmentar el suport a les entitats de comerç local.
  E) Analitzar les zones on es produiran grans obres que puguin afectar els ingressos ja sigui dels comerciants o de les diferents empreses que hi estiguin situades, es pugui demanar una moratòria en el pagament de les taxes municipals.
  F) Que el Pla Estratègic de Granollers dediqui exclusivament una línia de treball al futur de la indústria i el comerç de la nostra ciutat.
  G) Convocatòria per part de l’ajuntament d'una reunió amb als agents econòmics i les principals entitats bancàries per analitzar i treballar conjuntament per a millorar l’accés al crèdit de les empreses de la nostra ciutat.
  H) Que els consells que treballen diferents aspectes relacionats amb la crisi econòmica i en la cohesió social treballin coordinadament.

Enllaç al text complert.