dimecres, 30 de juny del 2010

ERC s’abstè al ple en l’aprovació del 2on Pla Estratègic


El Grup Municipal d’ERC es va abstenir ahir al Ple en la votació del Segon Pla Estratègic (PE) de Granollers, tal i com ho va fer el passat 1 de juny al Consell Directiu del PE.

Malgrat que ERC ha participat de forma activa durant tot el procés d’elaboració del PE, fent arribar de forma continua propostes tant metodològiques com de contingut a l’equip de govern, finalment no ha donat el seu recolzament al document propositiu. Entenem que s’ha perdut l’oportunitat per dibuixar una estratègia que ens apropi a un model de ciutat diferent.

El principal motiu que ha portat a Esquerra ha abstenir-se respecte aquest projecte té la seva arrel en la metodologia emprada per l’equip de govern, tal i com el grup municipal ha reiterat en diverses ocasions.

Ja des del l’inici del procès d’elaboració, ERC va manifestar el seu desacord amb la metodologia que l’equip de govern volia portar a terme, ja que el plantejament no propiciava la participació de la ciutadania menys organitzada, i potser menys motivada.

D’altra banda, ERC ha trobat a faltar algunes referències més externes en el debat. El resultat de la manca de reflexió entre els experts ha estat que els projectes que estableix el nou Pla Estratègic no ens posicionen de forma clara al mapa. Des del punt de vista d’Esquerra, el PE manté una línia continuista amb el que ja s’està fent a la ciutat i fins i tot molts dels projectes que contempla el nou Pla Estratègic ja formen part del Pla d’Actuació Municipal 2007-2011 de l’actual equip de govern.

En els moments de canvi que estem vivint, en un context on no hi ha certeses sinó inquietuds, davant la seguretat que ja no ens serveixen les velles estructures econòmiques i de relació, aquest PE no pot ser un punt i seguit sinó que ha de ser un punt i apart en la construcció de la ciutat.

I si bé es cert que l’equip de govern ha incorporat en la metodologia algunes de les propostes d’ERC, i que s’han materialitzat a partir de la Segona Conferència Estratègica, aquests esforços han arribat tard, ja que aquesta voluntat hauria d’haver acompanyat tot el procés de redacció del Segon Pla Estratègic i no només el moment final.

El Ple de l'Ajuntament de Granollers rebutja la moció d’ERC en suport al dret a decidir

El consitori va rebutjar ahir, en sessió plenària, la moció presentada per Esquerra en suport a la Iniciativa Popular presentada al Parlament de Catalunya, i admesa a tràmit per la Mesa, amb la finalitat que es convoqui un referèndum oficial sobre la independència de Catalunya, d’acord amb la recent aprovada Llei de Consultes.

Aquesta moció, a la que tant el PSC com el PP hi van votar en contra, volia reafirmar el compromís del món local amb el dret a decidir del poble català, i com a mostra d’aquest compromís facilitar la recollida de signatures que s’iniciarà en les properes setmanes. També comprometeria a l’Ajuntament de Granollers, en cas d’aprovar-se, a reclamar la màxima unitat d’acció entre organitzacions que treballin amb la finalitat d’enfortir les condicions per millorar l’exercici del dret a decidir.

Més de quatre-cents seixanta municipis ja han celebrat una consulta popular sobre la independència de Catalunya i més de mig milió de persones han emès el seu vot, tot convertint aquestes consultes en una clara lliçó de democràcia en l’exercici de la sobirania popular.